Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Säljare Kroksjön 2019-06-05Om jobbet

Som säljare hos oss på Martinsons Trä kommer du att jobba med stor frihet under ansvar. Din roll blir Säljare på Skandinavien med fokus Sverige och du kommer att samarbete med de övriga tre säljarna på sågade trävaror. Du kommer aktivt, regelbundet och systematiskt bearbeta befintliga såväl som potentiella kunder på marknaden med mål att säkerställa långsiktiga affärer inom ramen för företagets sågade sortiment.

Kunderna är företag som nyttjar våra trävaror i sin egen produktion, exempelvis hyvlerier, fönsterfabriker, emballageproducenter och impregneringsföretag.

Som vår nya säljare förväntas du resa någon gång i månaden för att besöka våra kunder men huvuddelen av tiden jobbar du från vårt kontor i Kroksjön.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

– Aktiv och uppsökande försäljning och kundbearbetning.
– Tar hand om besvarar och handlägger förfrågningar från offert till affär.
– Skall själv kunna registrera och administrera kontrakt i affärssystem.
– Har en hög tillgänglighet på både telefon och mail.
– Koordinerar kontrakterade leveranser.
– Informerar om betalnings- och leveransvillkor samt tillgänglighet utifrån givna ramar.
– Handhar kundinformation och informationsmaterial.
– Hanterar och administrerar reklamationer i samråd med försäljningschef.
– Ansökningar om kreditförsäkringar och uppföljning av utestående obetalda fordringar sker i samarbete med administrativ avdelning.

Din bakgrund

Till rollen som Säljare Sågade Trävaror Skandinavien söker vi dig som är ”rätt person för jobbet” – en akademisk utbildning eller högskoleexamen är meriterande. Vi tror att du har erfarenhet av industriellt säljarbete men det är inget absolut krav. Du kommer att få ett individuellt anpassat introduktionsprogram under ledning av Säljchefen – med både innehåll och längd anpassat efter tidigare erfarenheter och kunskaper. Du ska ha erfarenhet av affärssystem och MS Office samt vara van användare av Excel.
Andra viktiga faktorer för tjänsten:

– Goda kunskaper (i tal och skrift) i svenska och engelska, och gärna annat språk då koncernen arbetar globalt.
– Du ska ha en privat situation som medger visst resande i tjänsten.
– Du har körkort för bil

För att trivas i rollen är du orädd, handlingskraftig, självgående, tävlingsinriktad, social, kommunikativ och tycker om att göra affärer. Du är duktig på att effektivt prioritera och fullfölja arbetsuppgifter, har en god förmåga att samarbeta med olika funktioner såväl inom som utom koncernen. Den vi söker är prestigelös och gillar utmaningen att nå uppsatta mål samt har förmågan att förstå hur en processindustri fungerar. Din förmåga att kunna både ge och ta feedback är viktig.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placeringsort och anställningsform

Tillsvidare, heltid, med 6 månaders provtjänstgöring.
Placeringsort: Kontoret vid sågverket i Kroksjön

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Martinsons med Experis Sverige. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller på tom.jakobsen@se.experis.com.

Vi kommer att tillämpa en löpande rekryteringsprocess och vi vill därför att du söker så fort som möjligt.

Facklig företrädare för tjänstemän vid Martinsons Trä AB är Gunnar Lundmark, Unionen, gunnar.lundmark@martinsons.se, telefon: 0914-20823.