Mikael Lindberg har haft en lång rad betydelsefulla uppdrag genom åren. Förutom den tidigare vd-tjänsten på Martinsons Byggsystem har han haft ledande positioner på bland annat Alcro-Beckers, Repay Invest, Stora Enso och nu senast Jörnträhus.

– Jag ser fram emot att få jobba nära marknaden och bidra till att Martinsons ska hitta rätt typ av affärer och fortsätta vara lönsamma. Marknaden har definitivt mognat vad gäller synen på träbyggande, vilket gör att kakan är större och vi har fler potentiella kunder. Dessutom känns det lite som att komma hem, även om mycket har förändrats och utvecklats sedan jag var här förra gången, säger Mikael Lindberg.    

”Bredden minskar känsligheten för konjunktursvängningar”

Martinsons är sedan 2020 en del av Holmen och Mikael Lindberg berättar att han är positiv till att ha en så stor och stark ägare i ryggen. 

– Holmen har varit tydliga med att de vill att vi ska fortsätta framåt och att de värdesätter möjligheterna vi skapar i form av ökad förädling och förmågan att driva på utvecklingen inom hållbart träbyggande. Dessutom ser jag en stor fördel med bredden på det erbjudande som vi har inom Martinsons, eftersom det gör oss mindre känsliga för konjunktursvängningar. Just nu är orderstocken ganska jämnt fördelad över våra olika produktområden och vi har ett starkt entreprenaderbjudande med eget montage.

 

Nyckelroll i fortsatta satsningar

Mikael Lindberg tillträdde sin nya tjänst på Martinsons den 9 januari 2023. Han ersätter därmed den tidigare försäljningschefen Stig Axelsson, som efter eget önskemål tar klivet över till en roll som senior advisor under sina avslutande år i karriären.

– Det var ingen lätt uppgift att hitta en fullvärdig ersättare till Stig Axelsson och därför känns det oerhört bra att få tillbaka Mikael Lindberg i organisationen. Han har byggt upp ett stort nätverk och med sin erfarenhet och kompetens kommer han att skapa värden både för våra kunder och internt. Som jag ser det är Mikael precis rätt person för uppdraget och han får en nyckelroll i våra fortsätta satsningar på tillväxt, både på våra befintliga och nya marknader, säger Joakim Gustafsson.

 

För mer information

Joakim Gustafsson, vd Martinsons
Tel. 070 - 343 84 49
joakim.gustafsson@martinsons.se

Mikael Lindberg, försäljningschef Martinsons
Tel. 070 – 343 01 98
mikael.lindberg@martinsons.se