Martinsons vann det första jämställdhetspriset på Skogsnolia, som är en av de viktigaste skogsmässorna i Sverige med cirka 200 utställare och 13 000 besökare. Priset består av 20 000 kronor som Martinsons kommer att skänka vidare.
– Vi är både hedrade och glada över att ha vunnit priset. Jämställdhet är en viktig fråga för hela företaget, från dialogen med skogsägare till ansvaret som arbetsgivare, säger Anders Ringsell, skogschef på Martinsons.

Motiveringen till priset löd: ”Trevligt bemötande, inkluderande och tillgänglig monter, barnaktiviteter och framförallt ett nytänkande erbjudande mot kunder, genom att skänka pengar till Hjältarnas hus.”

Martinsons har ett flerårigt samarbete med Hjältarnas Hus i Umeå, ett anhörighus där familjer till barn som behöver vård på Norrlands Universitetssjukhus kan bo tillsammans. Företaget valde att skänka pengar för både bokade möten och avslutade affärer med koppling till Skogsnolia.

– Det kommer att ta några månader innan vi vet hur utfallet ser ut. Men om det blir på samma nivå som på senaste Skogsnolia betyder det närmare 200 000 kronor extra till Hjältarnas Hus. Det är pengar som kan användas till något extra för familjerna, säger Mats Lindfors som är fältchef för Martinsons södra område och projektledare för Martinsons på Skogsnolia.

Ett av målen för Martinsons arbete med socialt ansvar är att engagera sig i initiativ som gör livet för människor i regionen bättre, både i det stora och det lilla perspektivet.

– Det är så vi också kommer att använda det här priset. Men vilket engagemang vi väljer vill vi återkomma till, säger Mats Lindfors.

Skogsnolia startade 1984 och hålls vart fjärde år. I år genomfördes mässan utanför Vännäs från 13:e 15:e juni. Hos Martinsons arbetade hela skogsavdelningen på mässan tillsammans med inhyrd personal. Totalt engagerades närmare 40 personer i arbetet.

Mer information
Mats Lindfors, fältchef söder
Martinsons
Tel: 070 – 666 07 90
mats.lindfors@martinsons.se

Anders Ringsell, skogschef
Martinsons
Tel: 070 – 525 08 76
mats.lindfors@martinsons.se