Trots rapporter om en inbromsad byggmarknad går Martinsons mot strömmen och fortsätter att rekrytera. Det handlar om tio strategiska nyanställningar som kommer att bidra till Martinsons fortsatta expansionsplaner och det berör avdelningar som sälj, kalkyl, konstruktion och projektledning. Martinsons har ett framgångsrikt första halvår bakom sig och ser nu framåt med en stor orderstock som sträcker sig över ett år framåt i tid.

– Jag tycker att vi har en riktigt bra marknadsposition med vårt breda erbjudande med många spännande projekt där vi märker hur trä som material tar andelar från stål och betong. Det här betyder att vi behöver fortsätta enligt vår offensiva strategi och fylla på med fler individer och kompetens. Eftersom vi tror på en fortsatt rejäl tillväxt kommande år behövs en organisation som står redo – inte minst nu när satsningen på Norge tar fart, säger Joakim.

Martinsons har alltså tagit ett strategiskt beslut att långsiktigt satsa på Norge som marknad och bygga upp en högre närvaro i grannlandet under 2024.

– Martinsons Byggsystem har en riktigt stark plattform att stå på och den norska marknaden har hunnit längre än i Sverige när det kommer till träbyggande. Där är det mer av en självklarhet att bygga så hållbart som möjligt och vi har ett helhetserbjudande som ligger helt rätt i tiden. Vi är de enda på marknaden med hela värdekedjan i koncernen och är därmed en stabil och trygg partner i dessa osäkra tider. Detta vet vi är väldigt uppskattat bland våra kunder – man vill köpa så paketerat som möjligt och samtidigt veta att leveranserna kommer enligt avtal, säger Joakim.

En central del i helhetserbjudandet är Martinsons entreprenaderbjudande som har växt med bland annat ett helt nytt montageteam under det gångna året.

– Här har marknaden verkligen tagit till sig vårt koncept med specialiserade team som slutför projekten på ett effektivt och riktigt sätt. Det är otroligt glädjande, säger Joakim.

 

FAKTA/Årets nyanställningar

Mikael Lindberg (försäljningschef)
Emma Dahlgren (försäljningsassistent)
Alma Sandqvist (konstruktion)
Axel Modig (konstruktion)
Andreas Granstedt (säljare)*
Joel Vikberg (projektledare)
Johannes Lidström (konstruktion)
Ida Gripenrot (projektledare)
Nils Gustavsson (kalkyl)
Anders Götvall (kalkyl)