Martinsons flyttar in i kontorshuset Svalan i Skellefteå, ett sju våningar högt hus med stomme i trä och verksamhetsytor på 7 100 kvadratmeter.
 Det är en fantastisk byggnad i ett utmärkt läge. Här har alla inblandade med Skellefteå Industrihus och Peab i spetsen gjort ett riktigt bra jobb. Att vi haft förmånen att vara med som leverantör gör att det känns ännu mer som hemma, säger Lars Atterfors, tf vd på Martinsons.

Andra verksamheter som flyttar in på Svalan är Infovista, House Be och Skellefteå kommuns samhällsbyggnadskontor. Totalt finns cirka 500 kontorsplatser i fastigheten som är en av Sveriges högsta kontorsbyggnader i trä.

– Förutom den stora expansionen som vi just nu ser i regionen så är det en kombination av läge, funktion och hållbarhet som driver intresset, säger Åsa Andersson, vd på Skellefteå Industrihus och fortsätter:

– De verksamheter som flyttar in i Svalan står alla för nytänkande när det gäller hur en modern kontorsmiljö kan se ut. Det tycker vi är spännande och vi är övertygade om att det bidrar till hela Skellefteås attraktivitet.

Martinsons leverans till kontorshuset bestod av 300 kubikmeter limträ och 1 900 kubikmeter KL-trä. Det är en av flera kontorsbyggnader som Martinsons levererat. Två andra exempel på större kontorsprojekt från de senaste åren är påbyggnaden av Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad som omfattar 8 800 kvadratmeter kontorslokaler och kvarteret Korsningen i Örebro som har ytor på 6 900 kvadratmeter, fördelat på sju våningar.

– Det gemensamma är att det är projekt i centrala lägen som byggts mitt i stadsmiljön. Det ställer höga krav på planering av logistik och montageplanering och i takt med att många stadskärnor förtätas tror vi att vi kommer att se allt fler av den typen av projekt, säger Lars Atterfors.

Bild: Kontorshuset Svalan i Skellefteå, Åsa Andersson och Lars Atterfors.