Kenneth Wallin lämnar Martinsons under första kvartalet 2021. Fram till dess fortsätter han i sin nuvarande roll. Efter 15 år som vd på Martinsons Trä kommer Kenneth Wallin att lämna företaget under det första kvartalet 2021. Under Kenneths ledning har Martinsons försäljning av sågade och vidareförädlade trävaror utvecklats kraftigt, samtidigt som lönsamheten stärkts.
– Jag har trivts fantastiskt bra i min roll som vd och är mycket nöjd och stolt över det arbete och resultat som jag tillsammans med mina duktiga medarbetare lyckats åstadkomma genom åren. Holmen är en utmärkt ny ägare och jag önskar alla lycka till i den nya organisationen, säger Kenneth Wallin, vd på Martinsons Trä.  

Wallin kommer att fortsätta leda verksamheten inom Martinsons Trä till dess att han avslutar sin tjänst. Den tidigare koncernchefen Lars Martinson, som rekryterade Wallin 2003 menar att han haft en viktig roll:
– Vi har jobbat nära varandra under många år och Kenneth har bidragit starkt med sitt kunnande, engagemang och ledarskap. Han har varit en nyckelspelare i Martinsons utveckling på 2000-talet och jag är stolt över den resa som vi haft tillsammans, säger Lars Martinson. 

Wallin erbjöds en roll i Holmen Trävarors kommande organisation med placeringsort i Iggesund men valde att tacka nej. 
– Kenneth har varit en trotjänare i Martinsons och hans bidrag har varit betydande. Jag hoppas att vi ska kunna fortsätta vårt goda samarbete på olika sätt även efter att han har slutat, säger Johan Padel, affärsområdeschef på Holmen Trävaror.

Wallin fortsätter tills vidare sina styrelseuppdrag för Uni4 Marketing, Holmen-Martinson Ltd och Rebio.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Padel, affärsområdeschef Holmen Trävaror
070-214 82 44
johan.padel@holmen.com