Det här är Jonas Lindgren – en av våra duktiga experter på Martinsons. En del känner igen honom som KAM-säljare, men internt är han även känd för att vara Martinsons egna naturmänniska och globetrotter. Uppväxt i Bygdsiljum men bodde under låg- och mellanstadiet även i Gambia under 5 år, och har innan han började på Martinsons både bott och jobbat utomlands i flera länder. På fritiden sitter han aldrig still och får han välja åker han helst skidor, paddlar kajak, vandrar eller cyklar downhill. När vi talas vid så ska han precis börja packa för en tvådagars kajaktur med övernattning i tält – trots att prognosen visar regn.
 
Hej Jonas! Vad var det som fick dig att börja jobba på Martinsons?
– Jag ville jobba med någonting som jag verkligen tror på. Trä är ett naturligt material med otroliga egenskaper, trots att människan byggt med trä i flera tusen år så upptäcker vi fortfarande nya sätt att bygga med det. Det är häftigt att få vara med på den resan.
 
Finns det några projekt du varit delaktig i som du känner dig lite extra stolt över?
– CIK Arena i Knivsta är det överlägset största projektet jag jobbat med, och det har varit väldigt intressant att tillsammans med arkitekter och kommunen hitta en lösning som uppfyller alla krav både på funktion, design och ekonomi.
 
Ett annat projekt som jag alltid kommer att minnas var när jag hjälpte en småföretagare i Norrköping med ett stort honungslager på ca 2500 kvm. Det är mycket honung!
 
Varför ska man jobba på Martinsons?
– Kollegorna! Här hamnar du bland världens smartaste träskallar. Man får lära sig otroligt mycket, får insyn i många olika delar och har också möjlighet att göra karriär internt.
 
Om du bara får ta med en sak till en öde ö – väljer du din kajak då?
– Haha nä, om jag bara få ta med en sak så blir det nog typ av kniv. Då kan jag bygga boende, jaga och göra upp eld.