Möt Emma Morén, 35 år gammal – en av våra fantastiska medarbetare som varit hos oss på Martinsons sedan 2013 och jobbar idag som gruppchef för konstruktion. Född och uppvuxen i Boden, bodde 9 år i Umeå där det blev universitetsstudier och jobb, efter det gick flyttlasset till Luleå där hon är bosatt sedan 2018. Hon brinner för kvalitet, engagemang och att få driva processer framåt, bland annat är hon med och verkar för att Martinsons ska bli den attraktivaste arbetsplatsen inom projekteringssektorn. När hon inte jobbar spenderar hon tid med sina två barn eller umgås med vänner, gärna över en god middag. Om tiden räcker till är hon ute i naturen, kanske på en löprunda i skogen.

Hej Emma! Hur hamnade du på Martinsons? 
– När jag pluggade till byggingenjör i Umeå fick jag upp ögonen för företaget, jag ville jobba med träkonstruktion och sökte mig till Martinsons för att göra examensjobbet hos dem. Efter studierna hade jag flera alternativ, men när Martinsons erbjöd en anställning kändes det självklart. Jag gillade att de är en lokal arbetsgivare i Norrland som verkar för miljö och en levande landsbygd. Att bidra till ökad jämställdhet inom byggbranschen har varit en stark drivkraft för mig sedan jag började plugga, det är något jag gärna vill vara med och driva framåt. Men Martinsons kändes helt enkelt rätt på alla plan för mig, det kunde inte bli bättre.

Du sitter själv i Luleå utan Martinsons-kollegor, hur är det?
– Det fungerar bra, har massa andra härliga människor runt omkring mig där jag sitter. Det är klart man kan sakna att ha kollegor som jobbar med exakt samma sak, men vi har mycket digitala möten där man träffas samt att jag reser en hel del i arbetet. Så jag brukar besöka jag kontoren i Umeå och Skellefteå med jämna mellanrum. Ibland får jag även äran att besöka Bygdsiljum, vilket jag tycker är fantastiskt kul.

Varför ska man jobba på Martinsons, enligt dig?
– Det finns massvis med anledningar att jobba på Martinsons. Bland annat så jobbar vi med en produkt som har starkt miljömässiga fördelar, så man bidrar till miljöförbättringar inom byggsektorn i stort. Jag tycker själv det är viktigt att jobba på en arbetsplats som verkar för hållbarhet. Sedan är det en arbetsplats med bra värderingar, det finns en prestigelöshet och ett väldigt öppet klimat som jag verkligen uppskattar.

Finns det några projekt som du varit delaktig i som du känner dig extra stolt över?
– Jag tycker man känner sig stolt över alla stommar som man deltar i. Det viktiga är inte hur litet eller stort ett projekt är utan att vi kan leverera det kunden önskar och att kunden lämnas med en känsla av att de vill återkomma till oss, att de tycker samarbetet gick smidigt och med ett bra resultat. Då blir man väldigt stolt, oavsett vad det är för projekt.