Järvsö Padel, Järvsö

När Järvsö Padel startade upp 2020 var det med storslagna planer. Här har hållbarhet och klimatprestanda dragits till sin spets – målet är att träbyggnaden ska stå i 100 år.
– Vi undersökte till och med om vi kunde överge betongen i plattan till förmån för trä, men det var enda punkten vi var tvungna att backa på, säger vd Edward Cornell.

I mitten av juli 2021 sattes spaden i marken och innan jul kunde Sveriges första padelhall i trä fyllas med aktiviteter. Det tog bara sex veckor från stomresning till premiärmatchen.
– Vi spelade padel den 23 december vilket var helt galet, allt som allt tog det bara 5,5 månad. Vi inom teamet hade kunskaper att jobba med trä, projekterade allt själva och fick även underentreprenörer att engagera sig helhjärtat i vårt projekt. Men utan möjligheten att resa färdiga stommar hade det inte gått på den här snabba tiden, säger Edward.

Fackverk som sticker ut

Martinsons har levererat monteringsfärdig limträstomme med fackverkstakstolar vilket ger ett snabbt montage, hög bärighet och stor spännvidd.
– Det som sticker ut i det här projektet är onekligen fackverken. Hela den konstruktionen blev väldigt fin och ger en arkitektonisk tyngd och miljöriktighet som vi inte sett i andra padelhallar där man kanske hellre söker enklare lösningar. Ett riktigt inspirerande projekt som vi hoppas ska avspegla sig på andra hallbyggen, säger Robert Martinson, account manager på Martinsons.

Läs mer  i vår nyhet om Järvsö Padel