Hur är det egentligen att jobba på Martinsons?

Hos oss på Martinsons samlas närmare 500 människor med alla möjliga erfarenheter och kompetenser för att jobba tillsammans. Resultatet är en arbetsplats som upplevs som både dynamisk och faktiskt ganska spännande att få vara en del av. Både för chansen att hitta en miljö att trivas i och för att utvecklas genom utbytet med kollegor med andra infallsvinklar än en själv.  

Ärligt talat har vi inte riktigt räknat efter hur många olika yrkesroller det finns hos oss på Martinsons. Här jobbar alltifrån ingenjörer och maskinförare till exportsäljare, ekonomer och truckvirtuoser. Bara för att nämna några.

Sedan var det ju det här med Sveriges smartaste träskallar. Självklart ska det tas lite med glimten i ögat. Men det ligger faktiskt en hel del i det begreppet. Träskallar skulle ju mycket väl kunna beskriva vår gemensamma tro på träbyggandet. Någon sorts kärlek till trä finns det där i grunden. Och tillsammans har vi både ökat intresset för trä och skapat nya möjligheter att bygga smart och framtidssäkert. Vi är Sveriges smartaste träskallar, helt enkelt.

 

Din karriär får en ärlig chans

En sak som vi är stolta över på Martinsons är att vi kan ge så många människor en chans att förverkliga sina drömmar i yrkeslivet. Det handlar om alltifrån ungdomar som tar sina första steg på arbetsmarknaden, till välutbildade branschexperter som vill jobba i branschutvecklingens framkant.

Vårt rekryteringsarbete spelar en avgörande roll i vårt utvecklingsarbete inom träbyggandet. Utan kreativa och ambitiösa medarbetare med olika spetskompetenser i den egna organisationen hade vi på Martinsons aldrig varit där vi är i dag. Inte träbyggandet heller, för den delen. Genom åren har vi lockat till oss en lång rad eftertraktade stjärnor, som tillsammans har tagit träbyggandet till nya nivåer.

Martinsons är även den allra första arbetsplatsen för ungdomar som inte riktigt vet hur deras karriär ska komma att forma sig. Hos oss finns många möjligheter att med tiden bygga på med erfarenhet och kompetens för att hitta rätt roll hos oss på Martinsons. Du väljer själv om du trivs och är nöjd med den roll du har, eller om du vill utveckla nya sidor hos dig själv och anta allt större utmaningar.

 

Trä ger en skön känsla i magen

Hur påverkar det egentligen oss människor att jobba med trä i olika former? Ja, det är en fråga som är svår att ge ett exakt svar på. Men faktum är att många beskriver det som en positiv upplevelse, både fysiskt och för sinnet. Kanske finns det något i det naturliga materialet som har positiv inverkan på vårt allmänna mående? Hur det än är med den saken är vi många som upplever en naturlig njutning i att ägna våra dagar åt att jobba med trä.

Vi vet att det kan finnas en del förutfattade meningar om hur det är att jobba i en träindustri. Till exempel att det skulle vara ett tungt arbete som inte alla klarar av och att arbetsmiljöerna upplevs som allmänt stökiga eller smutsiga. Som tur är stämmer det inte alls med hur det ser ut idag.

Moderna sågverksindustrier som de hos oss på Martinsons bjuder på rena och behagliga arbetsmiljöer. Dessutom kräver arbetsuppgifterna i våra fabriker snarare ett öppet och alert sinne än muskelkraft. Faktum är att i stort sett alla människor oavsett ålder, kön och fysiska förutsättningar kan sköta arbetsuppgifterna i våra industrier.

 

Vi gillar att alla är lika och unika

För oss på Martinsons är det en självklarhet att ge alla människor samma möjligheter att utvecklas i sin yrkesroll. Träbranschen har traditionellt sett varit mansdominerad, men det håller sakta men säkert på att förändras. Det tycker vi självklart är positivt. I dag ser vi ett växande antal kvinnliga sökande till våra tjänster, vilket även avspeglas personalgruppen.

Vår ambition är att erbjuda en dynamisk och inkluderande arbetsplats, där alla känner sig lika välkomna och uppskattade. Oavsett kön, ålder och bakgrund. Vi är övertygade om att en arbetsmiljö där människor med många olika egenskaper och kunskaper får mötas och jobba tillsammans är den mest utvecklande. Både för oss som medarbetare och för företaget som helhet. Vi gillar helt enkelt att alla är både lika och unika.

 

Idéer som gör världen lite bättre

En av de starkaste drivkrafterna för oss på Martinsons är att hela tiden fortsätta utveckla både oss själva och våra produkter. Stannar vi av och blir nöjda kommer vi helt enkelt inte vara den utvecklingsdrivande kraft vi både vill och kan vara. Den viktigaste framgångsfaktorn i det arbetet är att främja en företagskultur som välkomnar idéer och kreativa initiativ.      

Vad betyder det här rent konkret om du jobbar hos oss på Martinsons? En hel del, faktiskt. Framför allt att du alltid kan känna dig trygg med att dina idéer kommer att tas på allvar. Kreativitet och nyfikenhet uppskattas och uppmuntras, oavsett vilken roll och position du har för tillfället.

Vi arbetar bland annat med utgångspunkt i Martinsons Quality System (MQS). En av målsättningarna där är att främja kontinuerlig utveckling som företag, genom att ta tillvara personalens kunskap och idérikedom. Så dela med dig av dina idéer, stora som små. Det är så vi kan fortsätta ge omvärlden chansen att ta tillvara trä på nya, spännande sätt.

 

Framtidssäkert och hållbart på flera plan

En faktor som lockar många nya medarbetare till Martinsons är chansen att få jobba mitt i centrum av träbyggandets utveckling. Oavsett vilken roll du har på företaget, är du en del av den kedja som resulterar i framtidssäkert och klimatsmart byggande. Det ger en rätt bra känsla i magen när man går till jobbet, faktiskt. Och vi tänker oss att du förhoppningsvis kan känna likadant.  

Men för oss på Martinsons handlar arbetet med hållbarhet om mycket mer än klimatfrågan. Vår position som arbetsgivare och företag ger oss till exempel möjlighet att ta ett stort samhällsansvar. Vi lägger stor vikt vid att ta socialt ansvar i vår egen region. Det gör vi både genom att värna om arbetstillfällen och samarbeten med lokala företagare.

Dessutom gör vi medvetna vägval i vår vardag och stödjer gärna projekt och organisationer i området med såväl kunskap som resurser. Förhoppningsvis kan du hålla med oss om att det är ett sammanhang som känns bra att vara en del av.