Vi söker människor

Vad roligt att du är intresserad av att bli en del av Martinsonkoncernen. Här hamnar du mitt i en byggrevolution. Oavsett om du jobbar på tjänstemannasidan eller i vår produktion. För att vara Sveriges mest nytänkande träförädlare även i framtiden behöver vi hela tiden förstärka teamet med drivna och utvecklingsvilliga människor. Som du.

När du söker jobb hos oss så lämnar du din ansökan eller intresseanmälan antingen direkt till oss eller via någon av våra kompetens- och rekryteringspartners beroende på vilken typ av tjänst som vi söker. Vi har såväl produktionsanläggningar som kontor i Bygdsiljum och Kroksjön, samt ytterligare ett kontor i Umeå och lokalkontor för vår skogsavdelning på ett antal orter i upptagningsområdet.

För dig som är intresserad av att jobba inom produktionen kan anställningen inledningsvis vara hos vår partner Lernia. Vi ser det som en prövoperiod, där du får möjlighet att visa dina kvalitéer och det långsiktiga målet är alltid en tillsvidareanställning hos oss på Martinsons.

Våra lediga tjänster

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Virkesköpare Västerbotten 2019-07-05

Många nya människor till Martinsons skogsteam!

Som ni säkert hört och sett växlar vi upp. Rejält!
Vi söker därför nu flera nya virkesköpare som älskar att göra affärer till vårt skogsteam! Först och främst till våra marknadsområden Umeå, Lycksele, Piteå, Nordmaling/Västernorrland, Västra Norsjö/Malå/Arvidsjaur,  men även till centrala områden kring våra sågar, Skellefteå och Bygdsiljum.

Om jobbet

Din uppgift blir att genomföra virkesinköp från privata skogsägare i ditt tilldelade marknadsområde. Du ansvarar för marknadsplanering, marknadsbearbetning, rådgivning, affärer, avverkningsplanering samt hantering av administrationen kring dina affärer. Arbetet är självständigt, du planerar till stor del dina arbetsdagar själv med ständigt närvarande stöd av kollegor och ledare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Marknadsbearbetning, dvs söka kontakt med lokala skogsägare, rådgivning och affärer är dina viktigaste arbetsuppgifter som kommer uppta större delen av din arbetstid.

– Administration kring affärer, registrering av kontrakt, traktdata osv.
– Ajourhållning i operativa IT-system.
– Skogsvårdsplanering på gjorda affärer.
– Traktplanering i fält av köpta avverkningsrätter.
– Återkoppling/dialog med dina leverantörer genom fortlöpande återkoppling.

Din bakgrund

Vi söker människor som älskar att göra affärer!  Självklart ska du ha ett intresse och kunskap runt skog och skogsbruk men vi värderar ditt intresse för affärer och långsiktiga relationer lika högt. Du har ett intresse och en förmåga att skapa goda affärer såväl för Martinsons som för din leverantör, skogsägaren. För att lyckas med det tror vi förutom affärsintresse att du har ett stort intresse för människor och en social förmåga att bygga stora och långsiktiga nätverk i de bygder du verkar. Du är förtroendeingivande, kommunikativ och har god samarbetsförmåga då vi jobbar i team. Du är självständig samt engagerad i ditt arbete. Du är strukturerad och ansvarstagande. Din kompetens kan vara av formell karaktär (utbildning) eller kommit dig tillgodo genom intresse och erfarenhet.
Du bör ha kunskap och vana av att använda relevanta IT-hjälpmedel (office standardprodukter). Vana och kunnande i GIS är meriterande.

Stationering

Nåt av våra många lokalkontor eller nyetablerade kontor där det passar dig!  

Vill du veta mer?

För information om tjänsten kontakta skogschef Anders Ringsell 070-5250876 / anders.ringsell@martinsons.se

För facklig information kontakta Unionen, Gunnar Lundmark, 0914-208 23 / gunnar.lundmark@martinsons.se

Låter det intressant?

Då är du välkommen att ansöka eller anmäla ditt intresse på jobtip.se senast den 5 juli 2019.

Hittar du ingenting som passar dig?

Även om vi inte har någon specifik tjänst ute som passar dig just nu så tar vi gärna emot spontanansökningar för framtida rekryteringar. Lämna in din ansökan här nedan så kontaktar vi dig när det finns en ledig tjänst som passar.

Lämna en spontanansökan

Hur är det egentligen att jobba på Martinsons?

 • Knapp_uggla Bland Sveriges smartaste träskallar
 • Knapp_karriar Din karriär får chansen att ta fart
 • Knapp_smiley Trä ger en skön känsla i magen
 • Knapp_glodlampa Idéer som gör världen lite bättre
 • Knapp_framtidssaker_miljo Framtidssäkert och klimatsmart
 • Knapp_snoflinga_unik Vi gillar att alla är lika och unika

Snabbfakta

 • 475 medarbetare ungefär
 • 527 000 kubikmeter sågade trävaror varje år
 • 80 i Nöjdmedarbetarindex är ett riktigt bra betyg. Det gillar vi.
 • 3 arbetsplatser att välja mellan: Bygdsiljum, Kroksjön och Umeå
 • 1929 sågades den allra första stocken
 • 100 % av skogen vi avverkar uppfyller riktlinjerna inom controlled wood