Vi söker människor

Vad roligt att du är intresserad av att bli en del av Martinsonkoncernen. Här hamnar du mitt i en byggrevolution. Oavsett om du jobbar på tjänstemannasidan eller i vår produktion. För att vara Sveriges mest nytänkande träförädlare även i framtiden behöver vi hela tiden förstärka teamet med drivna och utvecklingsvilliga människor. Som du.

När du söker jobb hos oss så lämnar du din ansökan eller intresseanmälan antingen direkt till oss eller via någon av våra kompetens- och rekryteringspartners beroende på vilken typ av tjänst som vi söker. Vi har såväl produktionsanläggningar som kontor i Bygdsiljum och Kroksjön, samt ytterligare ett kontor i Umeå och lokalkontor för vår skogsavdelning på ett antal orter i upptagningsområdet.

För dig som är intresserad av att jobba inom produktionen kan anställningen inledningsvis vara hos vår partner Lernia. Vi ser det som en prövoperiod, där du får möjlighet att visa dina kvalitéer och det långsiktiga målet är alltid en tillsvidareanställning hos oss på Martinsons.

 

Martinsons träindustriutbildning

Är du arbetslös och vill jobba med framtidens byggmaterial? Vi på Martinsons söker dig som vill bli träindustriarbetare och kommer under början av 2019 att starta en utbildning på 21 veckor i samarbete med Lernia och Arbetsförmedlingen. Läs mer här.

Våra lediga tjänster

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Fordonsmekaniker Bygdsiljum 2019-02-03

Arbetsuppgifter

Som fordonsmekaniker på Martinsons kommer arbetsuppgifterna i huvudsak att vara omväxlande, men dina främsta arbetsuppgifter är att aktivt serva och felsöka de större maskinerna. Till viss del kommer du även att arbeta med förebyggande underhåll och reparationer inom de olika produktionsenheterna. 

Formell kompetens

– Minst 2 års erfarenhet av arbete som fordonsmekaniker eller liknande

– Körkort B och tillgång till bil

Din bakgrund

För att passa i rollen som fordonsmekaniker till Martinsons tror vi att du är en praktiskt lagd person med ett gott ordningssinne som gärna skruvar även på fritiden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är van vid självständigt arbete och som tar egna initiativ. Vi förutsätter att du är flexibel och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Du som söker denna tjänst ska även vara driven och villig att utvecklas. Martinsons arbetar ständigt med förbättringar och att bedriva planerat underhåll och du kommer där att bli en viktig kugge.  

Information om anställningen

Till en början anställning via Lernia  med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
2-skift med placering i Bygdsiljum.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittat rätt person, vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! Vid frågor gällande tjänsten kontakta Daniel Johansson, daniel.johansson@lernia.se eller Viktoria Johansson, viktoria.johansson@lernia.se

Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail, du ansöker på Lernia.se

Processoperatör Kroksjön 2019-01-31

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande då vi tillämpar rotation, men det huvudsakliga arbetet består till stor del av maskinövervakning, lättare programmering, paketering. Även truck- och traktorkörning kan förekomma i arbetet.  Du bör med andra ord vara både händig, snabb i tanken och självgående. Grundlig introduktion och utbildning ges självfallet inför start.  

Formell kompetens

– B-körkort och tillgång till bil
– Truck-, traktor- och traverskort är meriterande

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är ”rätt person på rätt plats”. Du är händig och arbetar gärna praktiskt och räds inte att ta i eller få lite skit under naglarna. Vi förutsätter att du inte har några problem med att arbeta både i team och självständigt och är bra på att ta eget ansvar. Har du tidigare erfarenhet från process- eller träindustrin är det mycket meriterande men inget krav. 

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstidsanställning på heltid i Kroksjön med möjlighet till övertag för rätt person. Arbetstiderna är förlagda enligt 2-skift med för- och eftermiddagspass.  

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Information

Vi ser gärna att du redan idag skickar in din ansökan då urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittat rätt person. Välkommen med din ansökan!

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att maila daniel.johansson@lernia.se eller viktoria.johansson@lernia.se  Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail, alla ansökningar sker via vår hemsida www.lernia.se/jobb/

Vi på Martinsons samarbetar med Lernia som kompetenspartner i denna process.

Hittar du ingenting som passar dig?

Även om vi inte har någon specifik tjänst ute som passar dig just nu så tar vi gärna emot spontanansökningar för framtida rekryteringar. Lämna in din ansökan här nedan så kontaktar vi dig när det finns en ledig tjänst som passar.

Lämna en spontanansökan

Hur är det egentligen att jobba på Martinsons?

 • Knapp_uggla Bland Sveriges smartaste träskallar
 • Knapp_karriar Din karriär får chansen att ta fart
 • Knapp_smiley Trä ger en skön känsla i magen
 • Knapp_glodlampa Idéer som gör världen lite bättre
 • Knapp_framtidssaker_miljo Framtidssäkert och klimatsmart
 • Knapp_snoflinga_unik Vi gillar att alla är lika och unika

Snabbfakta

 • 475 medarbetare ungefär
 • 527 000 kubikmeter sågade trävaror varje år
 • 80 i Nöjdmedarbetarindex är ett riktigt bra betyg. Det gillar vi.
 • 3 arbetsplatser att välja mellan: Bygdsiljum, Kroksjön och Umeå
 • 1929 sågades den allra första stocken
 • 100 % av skogen vi avverkar uppfyller riktlinjerna inom controlled wood