Vi söker människor

Vad roligt att du är intresserad av att bli en del av Martinsonkoncernen. Här hamnar du mitt i en byggrevolution. Oavsett om du jobbar på tjänstemannasidan eller i vår produktion. För att vara Sveriges mest nytänkande träförädlare även i framtiden behöver vi hela tiden förstärka teamet med drivna och utvecklingsvilliga människor. Som du.

När du söker jobb hos oss så lämnar du din ansökan eller intresseanmälan antingen direkt till oss eller via någon av våra kompetens- och rekryteringspartners beroende på vilken typ av tjänst som vi söker. Vi har såväl produktionsanläggningar som kontor i Bygdsiljum och Kroksjön, samt ytterligare ett kontor i Umeå och lokalkontor för vår skogsavdelning på ett antal orter i upptagningsområdet.

För dig som är intresserad av att jobba inom produktionen kan anställningen inledningsvis vara hos vår partner Lernia. Vi ser det som en prövoperiod, där du får möjlighet att visa dina kvalitéer och det långsiktiga målet är alltid en tillsvidareanställning hos oss på Martinsons.

Våra lediga tjänster

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Säljare Kroksjön 2019-06-05Om jobbet

Som säljare hos oss på Martinsons Trä kommer du att jobba med stor frihet under ansvar. Din roll blir Säljare på Skandinavien med fokus Sverige och du kommer att samarbete med de övriga tre säljarna på sågade trävaror. Du kommer aktivt, regelbundet och systematiskt bearbeta befintliga såväl som potentiella kunder på marknaden med mål att säkerställa långsiktiga affärer inom ramen för företagets sågade sortiment.

Kunderna är företag som nyttjar våra trävaror i sin egen produktion, exempelvis hyvlerier, fönsterfabriker, emballageproducenter och impregneringsföretag.

Som vår nya säljare förväntas du resa någon gång i månaden för att besöka våra kunder men huvuddelen av tiden jobbar du från vårt kontor i Kroksjön.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

– Aktiv och uppsökande försäljning och kundbearbetning.
– Tar hand om besvarar och handlägger förfrågningar från offert till affär.
– Skall själv kunna registrera och administrera kontrakt i affärssystem.
– Har en hög tillgänglighet på både telefon och mail.
– Koordinerar kontrakterade leveranser.
– Informerar om betalnings- och leveransvillkor samt tillgänglighet utifrån givna ramar.
– Handhar kundinformation och informationsmaterial.
– Hanterar och administrerar reklamationer i samråd med försäljningschef.
– Ansökningar om kreditförsäkringar och uppföljning av utestående obetalda fordringar sker i samarbete med administrativ avdelning.

Din bakgrund

Till rollen som Säljare Sågade Trävaror Skandinavien söker vi dig som är ”rätt person för jobbet” – en akademisk utbildning eller högskoleexamen är meriterande. Vi tror att du har erfarenhet av industriellt säljarbete men det är inget absolut krav. Du kommer att få ett individuellt anpassat introduktionsprogram under ledning av Säljchefen – med både innehåll och längd anpassat efter tidigare erfarenheter och kunskaper. Du ska ha erfarenhet av affärssystem och MS Office samt vara van användare av Excel.
Andra viktiga faktorer för tjänsten:

– Goda kunskaper (i tal och skrift) i svenska och engelska, och gärna annat språk då koncernen arbetar globalt.
– Du ska ha en privat situation som medger visst resande i tjänsten.
– Du har körkort för bil

För att trivas i rollen är du orädd, handlingskraftig, självgående, tävlingsinriktad, social, kommunikativ och tycker om att göra affärer. Du är duktig på att effektivt prioritera och fullfölja arbetsuppgifter, har en god förmåga att samarbeta med olika funktioner såväl inom som utom koncernen. Den vi söker är prestigelös och gillar utmaningen att nå uppsatta mål samt har förmågan att förstå hur en processindustri fungerar. Din förmåga att kunna både ge och ta feedback är viktig.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placeringsort och anställningsform

Tillsvidare, heltid, med 6 månaders provtjänstgöring.
Placeringsort: Kontoret vid sågverket i Kroksjön

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Martinsons med Experis Sverige. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller på tom.jakobsen@se.experis.com.

Vi kommer att tillämpa en löpande rekryteringsprocess och vi vill därför att du söker så fort som möjligt.

Facklig företrädare för tjänstemän vid Martinsons Trä AB är Gunnar Lundmark, Unionen, gunnar.lundmark@martinsons.se, telefon: 0914-20823.

Virkesköpare Västerbotten 2019-05-05

Många nya människor till Martinsons skogsteam!

Som ni säkert hört och sett växlar vi upp. Rejält!
Vi söker därför nu flera nya virkesköpare som älskar att göra affärer till vårt skogsteam! Först och främst till våra marknadsområden Piteå, Västra Norsjö/Malå/Arvidsjaur, Lycksele, Nordmaling/Västernorrland men även till centrala områden kring våra sågar, Skellefteå och Bygdsiljum.

Om jobbet

Din uppgift blir att genomföra virkesinköp från privata skogsägare i ditt tilldelade marknadsområde. Du ansvarar för marknadsplanering, marknadsbearbetning, rådgivning, affärer, avverkningsplanering samt hantering av administrationen kring dina affärer. Arbetet är självständigt, du planerar till stor del dina arbetsdagar själv med ständigt närvarande stöd av kollegor och ledare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Marknadsbearbetning, dvs söka kontakt med lokala skogsägare, rådgivning och affärer är dina viktigaste arbetsuppgifter som kommer uppta större delen av din arbetstid.

– Administration kring affärer, registrering av kontrakt, traktdata osv.
– Ajourhållning i operativa IT-system.
– Skogsvårdsplanering på gjorda affärer.
– Traktplanering i fält av köpta avverkningsrätter.
– Återkoppling/dialog med dina leverantörer genom fortlöpande återkoppling.

Din bakgrund

Vi söker människor som älskar att göra affärer!  Självklart ska du ha ett intresse och kunskap runt skog och skogsbruk men vi värderar ditt intresse för affärer och långsiktiga relationer lika högt. Du har ett intresse och en förmåga att skapa goda affärer såväl för Martinsons som för din leverantör, skogsägaren. För att lyckas med det tror vi förutom affärsintresse att du har ett stort intresse för människor och en social förmåga att bygga stora och långsiktiga nätverk i de bygder du verkar. Du är förtroendeingivande, kommunikativ och har god samarbetsförmåga då vi jobbar i team. Du är självständig samt engagerad i ditt arbete. Du är strukturerad och ansvarstagande. Din kompetens kan vara av formell karaktär (utbildning) eller kommit dig tillgodo genom intresse och erfarenhet.
Du bör ha kunskap och vana av att använda relevanta IT-hjälpmedel (office standardprodukter). Vana och kunnande i GIS är meriterande.

Stationering

Nåt av våra många lokalkontor eller nyetablerade kontor där det passar dig!  

Vill du veta mer?

För information om tjänsten kontakta skogschef Anders Ringsell 070-5250876 / anders.ringsell@martinsons.se

För facklig information kontakta Unionen, Gunnar Lundmark, 0914-208 23 / gunnar.lundmark@martinsons.se

Låter det intressant?

Då är du välkommen att ansöka eller anmäla ditt intresse på jobtip.se senast den 5 maj 2019.

Underhållsmekaniker Bygdsiljum 2019-05-21


Nu söker vi en underhållsmekaniker som kan arbeta skiftgång  i Bygdsiljum. Detta gäller en direktrekrytering till Martinsons med goda förmåner och en konkurrenskraftig lön.

Arbetsuppgifter

Du kommer att bli en viktig kugge i företagets underhållsorganisation där du i team medverkar till att utveckla och förbättra underhållsarbetet i Bygdsiljum. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med MQS (Lean), ett sätt att ständigt arbeta med förbättringar samt bedriva planerat underhåll på bästa sätt.

Arbetsuppgifterna kommer i huvudsak att vara omväxlande, men som underhållsmekaniker på Martinsons är dina främsta arbetsuppgifter att aktivt arbeta med förebyggande underhåll och reparationer inom de olika produktionsenheterna. Med ett effektivt och flexibelt arbetssätt används de olika resurser som finns. Det betyder att du som söker denna tjänst måste vara en flexibel problemlösare som kan arbeta självständigt, men även trivs bra att arbeta i grupp.

Formell kompetens

– Gymnasium eller motsvarande, gärna inom industri
– Körkort B och tillgång till bil
– God svetsvana 

Meriterande

– Certifikat Heta arbeten 
– Truckkort
– Kunskaper inom hydraulik & pneumatik 
– Kunskaper i svarvning, fräsning och plåtbearbetning
– Erfarenhet av slipning 
– Erfarenhet som underhållsmekaniker inom industrin

Din bakgrund

Vi tror att du som söker är en händig person med en utbildning inom exempelvis industri/metall, alternativt har tidigare erfarenhet inom liknande områden. Vi söker både dig som har en gedigen erfarenhet av yrket men även dig som är nybörjare, då utbildning/introduktion ges på plats. Martinsons arbetar ständigt med förbättringar och att bedriva planerat underhåll och du kommer där att bli en viktig kugge. Därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du som söker är driven och villig att utvecklas i din arbetsroll, samt har ett stort intresse av mekanik och teknik.

Information om anställningen

Till en början sker anställning via vår partner Lernia med start enligt överenskommelse. Du kommer att att gå skift, enligt rullande schema med placering i Bygdsiljum.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittat rätt person, vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! Sista ansökningsdag är den 30 april. Vid frågor gällande tjänsten kontakta Daniel Johansson, daniel.johansson@lernia.se eller Viktoria Johansson, viktoria.johansson@lernia.se.

Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail, du ansöker på Lernia.se

Fordonsmekaniker Bygdsiljum 2019-05-31

Arbetsuppgifter

Som fordonsmekaniker på Martinsons kommer arbetsuppgifterna i huvudsak att vara omväxlande, men dina främsta arbetsuppgifter är att aktivt serva och felsöka de större maskinerna. Till viss del kommer du även att arbeta med förebyggande underhåll och reparationer inom de olika produktionsenheterna. 

Formell kompetens

– Minst 2 års erfarenhet av arbete som fordonsmekaniker eller liknande

– Körkort B och tillgång till bil

Din bakgrund

För att passa i rollen som fordonsmekaniker till Martinsons tror vi att du är en praktiskt lagd person med ett gott ordningssinne som gärna skruvar även på fritiden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är van vid självständigt arbete och som tar egna initiativ. Vi förutsätter att du är flexibel och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Du som söker denna tjänst ska även vara driven och villig att utvecklas. Martinsons arbetar ständigt med förbättringar och att bedriva planerat underhåll och du kommer där att bli en viktig kugge.  

Information om anställningen

Till en början anställning via Lernia  med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. 2-skift med placering i Bygdsiljum.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittat rätt person, vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! Vid frågor gällande tjänsten kontakta Daniel Johansson, daniel.johansson@lernia.se eller Viktoria Johansson, viktoria.johansson@lernia.se

Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail, du ansöker på Lernia.se

Hittar du ingenting som passar dig?

Även om vi inte har någon specifik tjänst ute som passar dig just nu så tar vi gärna emot spontanansökningar för framtida rekryteringar. Lämna in din ansökan här nedan så kontaktar vi dig när det finns en ledig tjänst som passar.

Lämna en spontanansökan

Hur är det egentligen att jobba på Martinsons?

 • Knapp_uggla Bland Sveriges smartaste träskallar
 • Knapp_karriar Din karriär får chansen att ta fart
 • Knapp_smiley Trä ger en skön känsla i magen
 • Knapp_glodlampa Idéer som gör världen lite bättre
 • Knapp_framtidssaker_miljo Framtidssäkert och klimatsmart
 • Knapp_snoflinga_unik Vi gillar att alla är lika och unika

Snabbfakta

 • 475 medarbetare ungefär
 • 527 000 kubikmeter sågade trävaror varje år
 • 80 i Nöjdmedarbetarindex är ett riktigt bra betyg. Det gillar vi.
 • 3 arbetsplatser att välja mellan: Bygdsiljum, Kroksjön och Umeå
 • 1929 sågades den allra första stocken
 • 100 % av skogen vi avverkar uppfyller riktlinjerna inom controlled wood