Vi söker människor

Vad roligt att du är intresserad av att bli en del av Martinsonkoncernen. Här hamnar du mitt i en byggrevolution. Oavsett om du jobbar på tjänstemannasidan eller i vår produktion. För att vara Sveriges mest nytänkande träförädlare även i framtiden behöver vi hela tiden förstärka teamet med drivna och utvecklingsvilliga människor. Som du.

När du söker jobb hos oss så lämnar du din ansökan eller intresseanmälan antingen direkt till oss eller via någon av våra kompetens- och rekryteringspartners beroende på vilken typ av tjänst som vi söker. Vi har såväl produktionsanläggningar som kontor i Bygdsiljum och Kroksjön, samt ytterligare ett kontor i Umeå och lokalkontor för vår skogsavdelning på ett antal orter i upptagningsområdet.

För dig som är intresserad av att jobba inom produktionen kan anställningen inledningsvis vara hos vår partner Lernia. Vi ser det som en prövoperiod, där du får möjlighet att visa dina kvalitéer och det långsiktiga målet är alltid en tillsvidareanställning hos oss på Martinsons.

Våra lediga tjänster

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Innesäljare Skellefteå 2020-01-20

Arbetsuppgifter

Som vår nya innesäljare du en viktig länk mellan utesäljarna och ordermottagning, där du löser tekniska frågor och ser till att processerna fungerar smidigt i våra orderrutiner. I ditt arbete kommer du att jobba med stor frihet under ansvar. Du kommer också aktivt, regelbundet och systematiskt bearbeta befintliga såväl som potentiella kunder på marknaden med mål att säkerställa långsiktiga affärer inom ramen för våra byggprodukter.

Tjänsten innefattar både nyförsäljning, offertarbete och orderhantering. Vi i säljorganisationen ska tillsammans skapa trygga flöden med våra samarbetspartners. I din roll samarbetar du också nära våra medarbetare inom logistik, ekonomi och produktion. Våra kunder finns i byggmaterialhandeln eller är företag som nyttjar våra byggprodukter i sin egen produktion, exempelvis hustillverkare och byggindustriföretag i Sverige och Norge.

Formell kompetens

– Körkort B
– Goda kunskaper (i tal och skrift) i svenska, engelska och gärna norska.
– Hanterar Excel, affärssystem och andra IT-lösningar obehindrat.
– Meritande om har ekonomisk utbildning eller god kunskap i ämnet.

Personliga egenskaper

Som person har du ett gott ordningssinne och är strukturerad och kundfokuserad. Du har lätt för att skapa kontakter och klarar av att stundtals hantera hög arbetsbelastning. Du har en positiv framtoning, är serviceinriktad och verkar för ständiga förbättringar. Du är duktig på att effektivt prioritera och fullfölja arbetsuppgifter, har en god förmåga att samarbeta med olika funktioner såväl inom som utom koncernen. Den vi söker är prestigelös och gillar utmaningen att nå uppsatta mål.

Vi tror att du har tidigare erfarenhet av försäljning och förståelse för den svenska och norska byggmaterialhandeln, husindustrin och andra industriella förbrukare med tillhörande kundkontakter. Men i första hand söker vi dig som är “rätt person för jobbet” och som har lämplig gymnasieutbildning i botten.

Information om anställningen

Heltid vid vårt kontor i Kroksjön, Skellefteå.

Tillträde

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittat rätt person, vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Sverige. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller på tom.jakobsen@se.experis.com.

Välkommen med din ansökan!

Hittar du ingenting som passar dig?

Även om vi inte har någon specifik tjänst ute som passar dig just nu så tar vi gärna emot spontanansökningar för framtida rekryteringar. Lämna in din ansökan här nedan så kontaktar vi dig när det finns en ledig tjänst som passar.

Lämna en spontanansökan

Hur är det egentligen att jobba på Martinsons?

 • Knapp_uggla Bland Sveriges smartaste träskallar
 • Knapp_karriar Din karriär får chansen att ta fart
 • Knapp_smiley Trä ger en skön känsla i magen
 • Knapp_glodlampa Idéer som gör världen lite bättre
 • Knapp_framtidssaker_miljo Framtidssäkert och klimatsmart
 • Knapp_snoflinga_unik Vi gillar att alla är lika och unika

Snabbfakta

 • 475 medarbetare ungefär
 • 527 000 kubikmeter sågade trävaror varje år
 • 80 i Nöjdmedarbetarindex är ett riktigt bra betyg. Det gillar vi.
 • 3 arbetsplatser att välja mellan: Bygdsiljum, Kroksjön och Umeå
 • 1929 sågades den allra första stocken
 • 100 % av skogen vi avverkar uppfyller riktlinjerna inom controlled wood