Nytt butikssortiment för limträ förenklar för byggare

 

Martinsons har utvecklat ett helt nytt butiksortiment för limträ som förenklar för både proffsbyggare och hemmafixare. Med färdigkapade och förpackade längder ska det bli lättare att bygga med limträ. Nu tar limträ klivet in i butiken genom en riksomfattande lansering.

Intresset för limträ växer och för att bättre möta marknadens behov och öka tillgängligheten utökar nu Martinsons, Sveriges största producent av limträ, sitt sortiment och lanserar ett helt nytt koncept för byggvaruhusen.

– Limträprodukterna blir nu en lättillgänglig konsumentprodukt försedd med streckkod. Bara att skanna i kassan precis som vilken annan produkt som helst i butiken, säger Kenneth Wallin, vd på Martinssons Trä.

Med det nya butikssortimentet flyttas bokstavligen limträ från längst bort på brädgården in till själva butikshyllan. Nu blir limträet tillgängliga för den breda allmänheten på allvar.

Limträ är ett mycket starkt och levande material med många goda egenskaper och användningsområden, och efterfrågan är idag stor. Butikssortimentet innefattar den unika limträpanelen, pelare och balkar i limträ samt den patenterade Comwood-stolpen. Samtliga produkter levereras i färdigkapade standarddimensioner, förpackade separat i emballage som håller dem fräscha och underlättar hantering.

Först ut att teckna avtal är bygghandlare anslutna till Interpares-kedjan, där bland annat Woody-butikerna ingår. Förhandlingar pågår med ytterligare kedjor och intresset är mycket stort.

Kraftfull butiksexponering och ökad inspiration

Det nya sortimentet kommer att exponeras ordentligt i butiken och personalen kommer att få utbildning och olika hjälpmedel för att inspirera och öka tillgängligheten av limträ i butik.

Vanliga användningsområden av limträ är bärande konstruktioner och avväxlingar i hus, carportar, uterum, garage, pergolas, farstukvistar och altaner.

Limträ är ett starkt, klimatvänligt och formstabilt material, med hög bärförmåga i förhållande till sin relativt låga vikt. Martinsons har med sitt nya koncept för byggvaruhandeln anpassat produkterna enligt FSC®, (FSC-C107490), miljöcertifiering efter marknadens ökade miljökrav.

Mer information

Kenneth Wallin, vd
Martinsons Trä AB
Tel: 0914-207 08
Mob: 070-324 94 65