Limträ ett naturligt val för Sveriges största innebandyhall

Snart kommer Sveriges största hall för innebandy att stå klar i Varberg. Hallen, som heter Sparbanken Wictory Center, rymmer tre fullstora träningsplaner och läktare, har ett stomsystem av limträ från Martinsons. Beställare av hallen är innebandyklubben Warberg IC och de är nöjda med materialvalet till sin kommande träningshall. 


 – Vi har fått många positiva reaktioner för bygget. Hallen är inte bara en skolåda utan faktiskt en riktigt vacker byggnad. Limträet gör att det ser ombonat ut, berättar Urban Johnsson, ordförande i Warberg IC.
Valet att bygga hallen med bågar av limträ var naturligt, utifrån den detaljplan som gäller för Håstens fritidsområde där hallen byggs.

– Takfoten fick inte vara högre än 7,5 meter enligt detaljplanen. Att hallen skulle vara så pass låg samtidigt som vi önskade ytterligare höjd till nocken innebar att bågar i limträ var det bästa alternativet, förklarar Urban Johnsson.

Nockhöjden i byggnaden är drygt 11 meter. Hallen är av imponerande storlek och måtten 48,5 x 88,25 meter gör att den täcker en yta på drygt 4 280 kvadratmeter. Den längsta limträbalken mäter närmare 36 meter och fraktades med lastbil från Martinsons fabrik i Bygdsiljum i Västerbotten genom Sverige till västsvenska Varberg. De prefabricerade balkarna gjorde att resningen av stommen på byggplatsen blev mycket effektiv.

– Hela stommen var uppe redan efter 14 dagar, så det gick i en rasande fart. Hela montaget gick väldigt smidigt, säger Mats Sevestedt hos totalentreprenören Tage & Söner

Martinsons Entreprenad, tidigare kända som STT Hallentreprenader, monterade stommen och la yttertaket i plåt.

– Jag och Sören Glarin på Martinsons Entreprenad känner till varandra sedan tidigare, bland annat sedan de monterade limträstommen till Byggmax butik i Varberg, Nu fick vi chansen att arbeta tillsammans och jag upplever att det fungerat mycket bra, avslutar Mats Sevestedt

Mer information

Sören Glarin, vd
Martinsons Entreprenad AB
Mobil: 070-750 01 91

Urban Johnsson, ordförande
Warberg IC
Mobil: 070-660 72 99

Mats Sevestedt, entreprenadingenjör
Tage & Söner
Mobil: 070-319 25 10


bg_hori.gif 

Filer för nedladdning

Läs hela pressmeddelandet (pdf) »

bg_hori.gif