Även när det gäller riktigt stora arenaläktare har trä som material kommit som ett starkt alternativ på marknaden. Vi konstruerar stora läktare med taköverbyggnader och FIFA:s 2-star klassificering för internationella matcher. De största läktarna vi hittills levererat har en publikkapacitet på 5 000 sittande åskådare. Givetvis finns möjligheten att erbjuda betydligt större konstruktioner än så.

Arenaläktare rymmer ju inte bara sitt- och ståplatser. I konstruktionerna kan även omklädningsrum, kansli, pressrum och restaurang ingå. Allt beroende på dina önskemål som kund.

Limträ är i förhållande till sin egenvikt ett mycket starkt material, faktiskt starkare än både stål och betong. Den lätta vikten underlättar därför både transporter och grundläggning. Den höga prefabriceringsgraden leder i sin tur till korta byggtider och en god totalekonomi. Även klimatfrågan är en viktig aspekt som talar till limträstommarnas fördel. Inget annat material kräver så lite energi vid framställningen. Dessutom binder träet koldioxid under hela sin livstid. Limträ har också ett bättre brandmotstånd än oskyddat stål.