Utbildningsturné 2016:
Bygg enklare med KL-trä

Med KL-träskivan har vi på Martinsons förverkligat möjligheterna till ett smartare och mer rationellt sätt att bygga hållbart. Nu vill vi dela med oss vår kunskap så att ännu fler får chansen att ta tillvara materialets byggfördelar. Under hösten 2016 kommer vi tillsammans med Sverige Bygger att genomföra ett antal utbildningsseminarier runt om i landet.

Utbildningens innehåll
Målet med utbildningsseminarierna är att ge fördjupade insikter i hur du projekterar och bygger i KL-trä, inklusive tips, diskussioner och inspiration. Några av punkterna på programmet är:

Det här är KL-trä. Allt om KL-träskivans uppbyggnad och byggegenskaper, samt hur du bäst tar tillvara fördelarna hos materialet.

Proguiden. Med utgångspunkt i vårt webbverktyg tar vi dig igenom projekteringen steg för steg, för att du själv ska kunna planera och dimensionera dina projekt.

Byggdelarna i sortimentet. En genomgång av de olika skivornas användningsområden; innerväggar, ytterväggar, bjälklag och tak.

Montage. De vanligaste lösningarna för knutpunkter gås igenom och vi ger tips om hur just du kan bygga i KL-trä.

Diskussion och inspiration. En inblick i både små och stora projekt som byggts i KL-tr. Vi tar tillvara den samlade kunskapen bland både deltagare och utbildare för att skapa tankeställare och nya idéer.

Vem riktar sig utbildningen till?
Seminarierna leds av några av Martinsons mest erfarna experter inom KL-trä och målgrupperna är allt ifrån arkitekter och konstruktörer, till byggare och beställare. Innehållet kommer att anpassas utifrån deltagarnas profession och kunskapsbehov. Tipsa gärna ditt eget nätverk om du känner till någon som skulle vara intresserad.

Turnéplan hösten 2016
För att så många som möjligt ska få chansen att bygga på sina kunskaper kring KL-trä kommer utbildningsseminarierna genomföras på några olika platser runt om i landet:

Luleå, 22 september
Uppsala, 19 oktober
Stockholm, 20 oktober
Västerås, 2 november
Linköping, 3 november
Jönköping, 16 november
Göteborg, 17 november
Malmö, 1 december


Anmälan och info
Är du intresserad av att delta? Skicka ett mail till seminarium@sverigebygger.se så återkommer vi med mer information. Utbildningen pågår under en förmiddag inklusive lunch.

 

korslimmad kunskap